Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА:Обиљежавања 07. априла - Свјетског дана здравља

Објављено: 04.04.2018. 18:29 Аутор: ПР служба
Министарство здравља, у сарадњи са Канцеларијом Свјетске здравствене организације, поводом 07. априла – Свјетског дана здравља, у четвратк, 05.04.2018.године, у 10 сати, у хотелу Подгорица, организује Националну конференцију под називом: "Улагање у превенцију: пут бољег здравља".
 
Скуп ће отворити др Алма Дрешевић, директорица Директората за здравствену заштиту у Министарству здравља и гдјица Мина Брајовић, шефица Канцеларије Свјетске здравствене организације у Црној Гори, а учествоваће представници креатора политика, домова здравља и цивилног сектора. 
 
На конференцији ће се представити резултати и напредак остварен у спровођењу два веома важна превентивна програма: програма имунизације и програма превенције и контроле карцинома грлића материце, као индикатора покривености здравственом заштитом у Црној Гори.

Свјетски дан здравља, као дан оснивања СЗО, ове године се обиљежава под слоганом “Здравље за све”, а тематски фокус је универзална здравствена заштита. Универзална здравствена заштита претпоставља снажан здравствени систем фокусиран на градјанина и његове потребе, као и континуирано улагање у превенцију као императиве унаприједјења здравља и оџивог и инклузивног развоја.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?