Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan kvartalni sastanak sa nevladinim organizacijama u oblasti unaprijeđenja manjinskih prava

Objavljeno: 04.04.2018. 16:27 Autor: PR služba

U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava održan je prvi kvartalni sastanak za 2018. godinu predstavnika Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica sa predstavnicima/ama nevladinih organizacija koje se bave pitanjima unapređenja i zaštite manjiskih prava.

Sastanku su prisustvovali/e predstavnici/e nevladinih organizacija Centra za demokratiju i ljudska prava, Instituta alternative, Novi horizont, Građanske alijanse, Foruma Bošnjaka i Juventasa.

Direktor  direktorata  za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica Leon Gjokaj je ukratko informisao prisutne o aktivnostima koje su planirane u narednom periodu od strane ovog Direktorata tokom ove godine, između ostalog najviše je bilo riječi o raspodjeli finansijskih sredstava koji će biti namjenjeni za projekte nevladinih organizacija te načinu dobijanja istih.

Gjokaj je upoznao predstavnike/ce NVO sa Izvještajem o zaštiti i razvoju manjinskih prava i sloboda za 2017 godinu kao i o formiranju Komisije za izradu Strategije manjinske politike.

Takođe, Gjokaj je kazao da je nastavljeno sa dobrom praksom o istraživanju zastupljenosti manjinskih naroda u svim organima državne uprave,te da se u drugom kvartalu očekuju rezultati istraživanja. 

Predstavnici/e  NVO sektora su, takođe, izrazlili zadovoljstvo povodom uspješne saradnje i postignutih rezultata NVO sektora i MiNnistarstva za ljudska i manjinska prava u oblasti zaštite i unapređenja prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?