Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv za dostavljanje zahtjeva za direktna plaćanja u akvakulturi za 2018. godinu

Objavljeno: 12.04.2018. 18:14 Autor: MPRR

U cilju podrške uzgajivačima slatkovodne ribe i unapređenja sektora akvakulture, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom 2018. godine, započelo je sa direktnim plaćanjima u akvakulturi.

Pravo na podršku za direktna plaćanja u akvakulturi imaju privredna društva i preduzetnici koji imaju odobrenje za akvakulturu. Podršku je moguće ostvariti isključivo za proizvodnju ostvarenu na sopstvenom uzgajalištu.

Visina podrške se ostvaruje na osnovu površine uzgajališta navedene u odobrenju za akvakulturu i na osnovu ostvarene prosječne proizvodnje za posljednje dvije godine (bilansi stanja za 2016 i 2017. godinu) na sledeći način:

  • 3,0 €/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio preko 22 kg/m2
  • 2,5 €/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio preko 22 -17 kg/m2
  • 2,0 €/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio između 17 i 12 kg/m2
  • 1,5 €/m2 prijavljene korisne površine uzgajališta ako je prosjek svih proizvedenih uzrasnih struktura ribe iznosio ispod 12 kg/m2

 

Zahjev za podršku se dostavlja Ministarstvu na obrascu, koji se može preuzeti na sajtu ili u kancelariji br. 23 Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Uz zahtjev se dostavljaju bilansi stanja za posljednje dvije godine. Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom se dostavlja preporučenom poštom na adresu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja - Rimski trg 46, 81000 Podgorica.

Pozivamo uzgajivače, da zahtjev podnesu do 30. septembra 2018. godine, kao i da se pridržavaju roka predviđenog za slanje zahtjeva, jer će neblagovremeno poslati zahtjevi i oni koji nijesu dostavljeni u skladu sa procedurom biti odbijeni.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona: 020/482-270.

 

Direktna plaćanja u akvakulturi

Obrazac zahtjeva za direktna plaćanja u akvakulturi 2018. godina.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?