Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за достављање захтјева за директна плаћања у аквакултури за 2018. годину

Објављено: 12.04.2018. 18:14 Аутор: МПРР

У циљу подршке узгајивачима слатководне рибе и унапређења сектора аквакултуре, Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом 2018. године, започело је са директним плаћањима у аквакултури.

Право на подршку за директна плаћања у аквакултури имају привредна друштва и предузетници који имају одобрење за аквакултуру. Подршку је могуће остварити искључиво за производњу остварену на сопственом узгајалишту.

Висина подршке се остварује на основу површине узгајалишта наведене у одобрењу за аквакултуру и на основу остварене просјечне производње за посљедње двије године (биланси стања за 2016 и 2017. годину) на следећи начин:

  • 3,0 €/м2 пријављене корисне површине узгајалишта ако је просјек свих произведених узрасних структура рибе износио преко 22 кг/м2
  • 2,5 €/м2 пријављене корисне површине узгајалишта ако је просјек свих произведених узрасних структура рибе износио преко 22 -17 кг/м2
  • 2,0 €/м2 пријављене корисне површине узгајалишта ако је просјек свих произведених узрасних структура рибе износио између 17 и 12 кг/м2
  • 1,5 €/м2 пријављене корисне површине узгајалишта ако је просјек свих произведених узрасних структура рибе износио испод 12 кг/м2

 

Захјев за подршку се доставља Министарству на обрасцу, који се може преузети на сајту или у канцеларији бр. 23 Министарства пољопривреде и руралног развоја. Уз захтјев се достављају биланси стања за посљедње двије године. Захтјев са потребном документацијом се доставља препорученом поштом на адресу Министарства пољопривреде и руралног развоја - Римски трг 46, 81000 Подгорица.

Позивамо узгајиваче, да захтјев поднесу до 30. септембра 2018. године, као и да се придржавају рока предвиђеног за слање захтјева, јер ће неблаговремено послати захтјеви и они који нијесу достављени у складу са процедуром бити одбијени.

Све додатне информације се могу добити путем телефона: 020/482-270.

 

Директна плаћања у аквакултури

Образац захтјева за директна плаћања у аквакултури 2018. година.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?