Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana obuka u cilju promovisanja uloge ranog učenja i integracije djece RE populacije u predškolske aktivnosti

Objavljeno: 20.04.2018. 20:22 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U cilju promovisanja uloge ranog učenja i integracije djece romske i egipćanske populacije u predškolske aktivnosti, danas je održan drugi krug obuka za kadar koji radi s djecom RE populacije kako bi uspjeli da odgovore na njihove potrebe. Tema obuke je bila "VAŽNOST PREVENCIJE PREDRASUDA I STEREOTIPA NA RANOM UZRASTU: PERSONA DOLL".

Obuka se sprovodi u okviru Programa "Podrška jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja" koji je, između ostalog, usmjeren i na promovisanje uloge ranog učenja i integraciju djece RE populacije u svakodnevne predškolske aktivnosti, a odnosi se na kadrove vrtića opština u kojima se bilježi značajan broj RE populacije: Podgorica, Nikšić, Berane, Bijelo Polje, Tivat, Herceg Novi, Bar, Ulcinj, Kotor, Cetinje, Pljevlja. 

PR služba Ministarstva prosvjete

Polaznici obuke su upoznati sa istorijatom, značajem tehnike Persona Doll, mogućnostima primjene, kao i koje su optimalne teme za rad sa djecom. Takođe, predstavljeno im je kako se tehnika koristi u razvijanju rodnih i polnih uloga, protiv predrasuda i stereotipa, u situacijama diskriminacije u odnosu na RE djecu.

Ministarstvo prosvjete sprovodi ovaj projekat u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori. 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?