Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Državljani Srbije mogu ući u Crnu Goru, pored lične karte i vozačke dozvole, uz prezentovanje i potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila

Objavljeno: 23.04.2018. 01:21 Autor: UP
Povodom izvještavanja medija u Srbiji da se iz ove države u Crnu Goru preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje „potvrde o produžetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka“, gdje se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije), obavještavamo vas sljedeće:

U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promijenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju.

To znači da državljani Republike Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza sa našom državom, pored prezentovanja drugih potrebnih dokumenta – lične isprave (lične karte ili pasoša) i vozačke dozvole, uz davanje na uvid i pomenute potvrde odnosno potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije). Isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju.

Ukoliko bude promjena u smislu dokumenata koji su potrebni za prelazak državne granice, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.

Tačno je da određenom broju lica nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz Srbije. Međutim ta lica nisu ispunjavala uslove propisane Zakonom o graničnoj kontroli i Zakonom o strancima za ulazak u našu zemlju odnosno boravak na našoj teritoriji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?