Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Држављани Србије могу ући у Црну Гору, поред личне карте и возачке дозволе, уз презентовање и потврде о предаји докумената за регистрацију моторног возила

Објављено: 23.04.2018. 01:21 Аутор: УП
Поводом извјештавања медија у Србији да се из ове државе у Црну Гору преко граничних прелаза не може више ући у Црну Гору уз презентовање „потврде о продужетку важења рока трајања саобраћајних дозвола и регистарских ознака“, гдје се мисли на потврду о предаји докумената за регистрацију моторног возила (продужење регистрације), обавјештавамо вас сљедеће:

У режиму преласка државне границе из Србије у Црну Гору ништа се није промијенило у односу на претходни период, сходно систему реципроцитета када је улазак из Србије у Црну Гору и обрнуто у питању.

То значи да држављани Републике Србије могу ући у Црну Гору преко граничних прелаза са нашом државом, поред презентовања других потребних документа – личне исправе (личне карте или пасоша) и возачке дозволе, уз давање на увид и поменуте потврде односно потврде о предаји докумената за регистрацију моторног возила (продужење регистрације). Исто важи и за улазак држављана Црне Горе преко граничних прелаза у Србију.

Уколико буде промјена у смислу докумената који су потребни за прелазак државне границе, јавност ће о томе бити благовремено обавијештена.

Тачно је да одређеном броју лица није дозвољен улазак у Црну Гору из Србије. Међутим та лица нису испуњавала услове прописане Законом о граничној контроли и Законом о странцима за улазак у нашу земљу односно боравак на нашој територији.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?