Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarka Sekulić otvara Dan programiranja

Objavljeno: 13.05.2018. 16:38 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarka ekonomije Dragica Sekulić otvoriće sjutra (ponedjeljak, 14. maj) Dan programiranja koji komapnija doMEn d.o.o. organizuje povodom desetogodišnjice postojanja nacionalnog internet domena „.me“.

Otvaranje Dana programiranja, na kojem će pored ministarke Sekulić govoriti izvršni direktor kompanije doMEn d.o.o. Predrag Lešić, biće održano u tržnom centru Delta sa početkom u 12 sati.

Poslije otvaranja biće upriličena dodjela nagrada „doMEn kupa“ pobjednicima onlajn takmičenja, nakon čega će ministarka Sekulić zvanično otvoriti radionice koje će biti održane u sklopu Dana programiranja.

Više informacija o Danu programiranja može se naći na sajtovima www.danprogramiranja.me i www.10godina.me.

Državni kod domena najvišeg nivoa za Crnu Goru - nacionalni internet domen „.me“, delegiran je na upravljanje Vladi Republike Crne Gore od strane Internet korporacije za dodjeljivanje imena i brojeva (ICANN ) septembra 2007. godine.

Projekat valorizacije virtuelnog, odnosno e-proizvoda domena „.me“ realizovan je po principu javno-privatnog partnerstva 2008. godine, a na osnovu međunarodnog tendera na kojem je prvorangirani ponuđač konzorcijum koji su činile svjetski renomirane kompanije GoDaddy i Afilias Ltd, kao i domaća kompanija ME-net. Konzorcijum je osnovao Društvo sa ograničenom odgovornošću „doMEn“ sa sjedištem u Podgorici.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?