Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарка Секулић отвара Дан програмирања

Објављено: 13.05.2018. 16:38 Аутор: Министарство економије
Министарка економије Драгица Секулић отвориће сјутра (понедјељак, 14. мај) Дан програмирања који комапнија доМЕн д.о.о. организује поводом десетогодишњице постојања националног интернет домена „.ме“.

Отварање Дана програмирања, на којем ће поред министарке Секулић говорити извршни директор компаније доМЕн д.о.о. Предраг Лешић, биће одржано у тржном центру Делта са почетком у 12 сати.

Послије отварања биће уприличена додјела награда „доМЕн купа“ побједницима онлајн такмичења, након чега ће министарка Секулић званично отворити радионице које ће бити одржане у склопу Дана програмирања.

Више информација о Дану програмирања може се наћи на сајтовима www.данпрограмирања.ме и www.10година.ме.

Државни код домена највишег нивоа за Црну Гору - национални интернет домен „.ме“, делегиран је на управљање Влади Републике Црне Горе од стране Интернет корпорације за додјељивање имена и бројева (ИЦАНН ) септембра 2007. године.

Пројекат валоризације виртуелног, односно е-производа домена „.ме“ реализован је по принципу јавно-приватног партнерства 2008. године, а на основу међународног тендера на којем је прворангирани понуђач конзорцијум који су чиниле свјетски реномиране компаније ГоДаддy и Афилиас Лтд, као и домаћа компанија МЕ-нет. Конзорцијум је основао Друштво са ограниченом одговорношћу „доМЕн“ са сједиштем у Подгорици.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?