Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Hrapović obišao radove na Domu zdravlja koji se gradi na Zlatici

Objavljeno: 11.05.2018. 19:19 Autor: Ministarstvo zdravlja
Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović obišao je danas, sa delegacijom Ministarstva, direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje Seadom Čirgićem, predstavnicima Doma zdravlja Podgorica i predstavnicima Glavnog grada višenamjenski objekat na Zlatici, čija je izgradnja na ovom lokalitetu počela u decembru prošle godine.
Radovi na izgradnji objekta na Zlatici, u okviru kojeg će biti i Dom zdravlja teku i brže nego što je planirano, pa će stanovnici tog naselja već u septembru, u blizini svojih domova imati potrebnu zdravstvenu zaštitu na primarnom nivou, kazao je ministar Hrapović.

Ministarstvo zdravljaMinistarstvo zdravlja

Izgradnjom ovog objekta, kako je kazao ministar Hrapović, Zlatica će dobiti sadržaje koji su nedostajali, a posebno važna je upravo zdravstvena služba, sa svim servisima, koje primarni nivo, kao kapija zdravstvenog sistema, treba da obezbijedi građanima.
- O tome smo posebno vodili računa, pa će tako o zdravstvenoj zaštiti za oko 15 hiljada građana, koji gravitiraju na ovom prostoru brinuti adekvatan broj izabranih ljekara za odrasle i djecu, izabrani ljekar za žene, a planiramo da osposobimo i službu za uzorkovanje laboratorijskih analiza, patronažu, kao i državnu apoteku. Stručni ljudi koji će voditi brigu o zdravlju i medicinskoj njezi mještana Zlatice i njihove najbliže okoline, biće vaša prva pomoć i baza onda kada je to najpotrebnije, poručio je ministar zdravlja.
On je pozvao građane da budu partneri državi, kako bi zajedno gradili i bolje i ljepše i više, za budućnost naše djece i budućnost našeg grada.
Predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih istakao je važnost i dobru saradnju Ministarstva zdravlja i Glavnog grada, koji su i kroz ovaj projekat pokazali zajedničku privrženost dobrobiti građana kroz ono što je za njih najvažnije, a kvalitetna zdravstvena zaštita svakako je u vrhu prioriteta.

MINISTARSTVO ZDRAVLJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?