Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Храповић обишао радове на Дому здравља који се гради на Златици

Објављено: 11.05.2018. 19:19 Аутор: Министарство здравља
Министар здравља др Кенан Храповић обишао је данас, са делегацијом Министарства, директором Фонда за здравствено осигурање Сеадом Чиргићем, представницима Дома здравља Подгорица и представницима Главног града вишенамјенски објекат на Златици, чија је изградња на овом локалитету почела у децембру прошле године.
Радови на изградњи објекта на Златици, у оквиру којег ће бити и Дом здравља теку и брже него што је планирано, па ће становници тог насеља већ у септембру, у близини својих домова имати потребну здравствену заштиту на примарном нивоу, казао је министар Храповић.

Ministarstvo zdravljaMinistarstvo zdravlja

Изградњом овог објекта, како је казао министар Храповић, Златица ће добити садржаје који су недостајали, а посебно важна је управо здравствена служба, са свим сервисима, које примарни ниво, као капија здравственог система, треба да обезбиједи грађанима.
- О томе смо посебно водили рачуна, па ће тако о здравственој заштити за око 15 хиљада грађана, који гравитирају на овом простору бринути адекватан број изабраних љекара за одрасле и дјецу, изабрани љекар за жене, а планирамо да оспособимо и службу за узорковање лабораторијских анализа, патронажу, као и државну апотеку. Стручни људи који ће водити бригу о здрављу и медицинској њези мјештана Златице и њихове најближе околине, биће ваша прва помоћ и база онда када је то најпотребније, поручио је министар здравља.
Он је позвао грађане да буду партнери држави, како би заједно градили и боље и љепше и више, за будућност наше дјеце и будућност нашег града.
Предсједник Скупштине Главног града др Ђорђе Сухих истакао је важност и добру сарадњу Министарства здравља и Главног града, који су и кроз овај пројекат показали заједничку приврженост добробити грађана кроз оно што је за њих најважније, а квалитетна здравствена заштита свакако је у врху приоритета.

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?