Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Mladi vozač sankcionisan jer je istog dana upravljao vozilom brzinom od 185 km/h i 180 km/h

Objavljeno: 17.05.2018. 18:33 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su registrovali teške saobraćajne prekršaje i tom prilikom sankcionisali jednog mladog vozača koji je istog dana napravio dva prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevim. On je upravljao vozilom brzinom od 185 km/h i 180 km/h.

Naime, službenici Grupe su, 15.05.2018. godine oko 13,00 časova, na magistralnom putu Bar – Podgorica, u mjestu Goričani, zaustavili pmv marke „VW Passat“ ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao O.Lj. (22) iz Ulcinja, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 185 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv O.Lj. je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz ZOBS-a, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka.

Grupa policije za bezbjednost saobraćaja je istog dana oko 18,30 časova, na magistralnom putu Podgorica – Bar, u mjestu Sozina, zaustavila O.Lj. koji se kretao brzinom od 180 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h. S obzirom na činjenicu da je upravljao vozilom iako mu je prethodno oduzeta vozačka dozvola te da je nastavio sa vršenjem teških saobraćajnih prekršaja, O.Lj. je priveden u Centar bezbjednosti Bar, nakon čega mu je Sud za prekršaje u Baru za ovaj prekršaj izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 eura.

Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi obezbijedili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Vezani članci:

Saopštenje 30.04.2024.
Saopštenje 29.04.2024.
Saopštenje 26.04.2024.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?