Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Igre malih zemalja Montenegro 2019: HOW BIG WE ARE

Objavljeno: 25.05.2018. 18:08 Autor: Ministarstvo sporta
Budva, 25. maj 2018. - U susret predstojećoj organizaciji Igara malih zemalja Evrope ,,Crna Gora 2019” , u Budvi zasjeda Generalna Skupština te asocijacije, gdje će se svečanošću ,,Godinu dana prije – Montenegro 2019" sjutra obilježiti i godišnjica do početka najvećeg multi-sportskog takmičenja u Crnoj Gori - ,,Igara malih zemalja” koje će se održati od 26. maja - 1. juna 2019. u Budvi, Podgorici, Baru, Cetinju i Tivtu.

Skupštini prisustvuju predsjednici i Generalni sekretari svih nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja članica asocijacije, kao i članovi Tehničkog komiteta GSSE, koji će, tokom dvodnevnog zasjedanja, razmatrati značajna pitanja iz djelokruga rada asocijacije.

U cilju promocije Igara malih zemalja Evrope, Crnogorski olimpijski komitet, sjutra 26. maja 2018. u 17.20h, na ulazu u Budvu, organizuje prigodnu svečanost otkrivanja ,,Olimpijskog sata", koji će na kružnom toku, odbrojavati dane do početka Igara ,,Montenegro 2019".

Glavna svečanost, počinje u 17h ispred zidina Starog grada u Budvi, gdje će se gostima, sportistima i građanima, obratiti predsjednik COK-a, predstavnici Ministarstva sporta i grada Budve. Na trgu će, pored zvaničnog dijela programa, biti priređen i revijalni dio sportskih aktivnosti, aktivnosti NVO ,,Volonteri 2019” kao i muzički program. 
 
Uoči početka Generalne Skupštine, kojoj prisustvuju i delegati devet evropskih zemalja – Malte, Andore, San Marina, Lihtenštajna, Luksemburga, Islanda, Kipra, Monaka i Crne Gore – čiji će se sportisti naredne godine takmičiti na 18. Igrama malih zemalja, sinoć je u hotelu Splendid, u organizaciji Crnogorskog olipmijskog komiteta priređena svečana ,,Ministarska večera" , na kojoj su goste dočekali ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović. Pozdravljajući ih, ministar sporta Nikola Janović, poručio da je za Crnu Goru „organizacija ovog takmičena ne samo prviliegija, već i obaveza da sve protekne u najboljem redu“.


Ministarstvo sporta






„Raduje me što je Crnogorski olimpijski komitet sve što je trebalo do sada da uradi u sklopu priprema i uradio. Vlada Crne Gore u institucionalno i finansijski daje podršku ovom takmičenju, koje je važno za našu zemlju. Igre malih zemalja imaće efekte i na sport i na sportski turizam”- kazao je Janović i dodao da Crnogorskom olimpijskom komitetu želi sreću u organizaciji, uvjeren kako je rekao ,,da će svim učesnicima ovog prestižnog takmičenja u lijepim uspomenama ostati, ne samo nadmetanja, već i boravak u našoj zemlji“.

Igre malih zemalja, dovešće u Crnu Goru, više od hiljadu takmičara, kao i još toliko članova nacionalnih timova – trenera, medicinskog osoblja – i zvaničnika nacionalnih olimpijskih i sportskih asocijacija.

„Uradili smo mnogo toga u proteklom periodu, a u periodu ispred nas uvjeren sam da ćemo napraviti sve što je potrebno da bi Crnu Goru predstavili u najboljem svijetlu“, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović. „Vjerujem i da će crnogroske kompanije pronaći interes da se predstave kroz ovo tzakmičemja. Država nam je pomogla, očekujemo i novu pomć, kako smo zacrtali našim planovima i elaboratima koje smo dostavili na vrijeme. Ima i malo treme, ali pozitivne treme, jer nikada do sada nismo organizovali takmičenje koje okuplja preko hiljadu sportista, ne računajući ostale članove delegacija“, kazao je predsjednik COK-a, naglašavajući da je veoma „srećan što je ministar sporta Nikola Janović iskazao spremnost, zainteresovanost i maksimalnu posvećenost da pomogne“.

„Ovo nije samo posao COK-a, ovo je državni projekat i svi zajedno moramo učiniti sve da bismo se predstavili na najbolji način“, zaključio Simonović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?