Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Damjanović na dodjeli medalja najboljim takmičarima Međunarodne filozofske Olimpijade

Objavljeno: 27.05.2018. 06:28 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Ministarka nauke dr Sanja Damjanović dodijelila je medalje najboljim učesnicima 26. Međunarodne filozofske Olimpijade, koja se pod patronatom Organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija (UNESCO) održala u Baru, u periodu od 23. do 26. maja.
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Na Filozofskoj olimpijadi je učestvovalo oko 250 srednjoškolaca iz 50 zemalja širom svijeta, pa je tako Bar bio grad domaćin intelektualne elite iz Evrope, Azije, Sjeverne i Južne Amerike.

-Raduje činjenica što je nakon Genta, Osla, Beča, Roterdama i drugih evropskih gradova, domaćin Filozofske olimpijade naš veličanstveni grad pod Rumijom. Upravo je Bar, primjer grada koji promoviše crnogorske vrijednosti kao što su otvorenost, kulturni i etnički sklad, uvažava i slavi različitosti, ovih dana okupio najbolje učenike iz čak 50 zemalja, kazala je ministarka na svečanoj dodjeli.
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke 
Ona je u svom govoru istakla da iako su filozofi različito tumačili svijet, svi su imali samo jednu želju - da svijet mijenjanju i učine ga boljim, te da su upravo ovi mladi ljudi oni koji će mijenjati našu budućnost.

Međunarodna Filozofska olimpijada se održava od 1993. godine i uz Matematičku olimpijadu, prema kriterijumima UNESCO-a, važi za najznačajnije svjetsko takmičenje srednjoškolaca.

Generalni pokrovitelji na globalnom nivou su Internacionalna Federacija Filozofskih Udruženja (FISP) i UNESCO.

Crnogorski srednjoškolci učestvuju na Filozofskoj olimpijadi od 2012. godine. Predsjednica Organizacionog komiteta 26. Filozofske olimpijade je profesorica u Gimnaziji “Slobodan Škerović” Jasminka Milošević.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?