Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vojni atašei Ukrajine i Japana u odvojenim posjetama kod generala Dakovića

Objavljeno: 31.05.2018. 22:33 Autor: VCG

Vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Ilija Daković primio je danas u odvojenim posjetama vojne atašee Ukrajine i Japana u Crnoj Gori, pukovnika Andrija Mirošničenka i pukovnika Jošimasu Takija.

General Daković upoznao je pukovnika Mirošničenka sa najznačajnijim angažovanjima, planovima i zadacima Vojske Crne Gore, dosadašnjim dostignućima u procesu potpune integracije u NATO, kao i dostignućima u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Pukovnik Mirošničenko upoznao je generala Dakovića sa trenutnim stanjem i angažovanjem Oružanih snaga Ukrajine, tehnološkim dostignućima u domenu vojne industrije, te razvojem vojnog školstva.  Na sastanku je posebno naglašena mogućnost dodatnog intenziviranja saradnje oružanih snaga dvije države.

Pukovnik Taki u odlazećoj posjeti zahvalio je generalu Dakoviću na dosadašnjoj saradnji i poželio mu puno uspjeha u daljem procesu reformi sistema odbrane.

Na sastanku su razmatrani i budući modeli saradnje oružanih snaga dviju država na bilateralnoj i multilateralnoj osnovi. General Daković je zahvalio pukovniku Takiju na predanom i posvećenom radu i poželio mu puno uspjeha na novoj dužnosti.Nemanja Đukanović

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?