Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Војни аташеи Украјине и Јапана у одвојеним посјетама код генерала Даковића

Објављено: 31.05.2018. 22:33 Аутор: ВЦГ

Вршилац дужности начелника Генералштаба Војске Црне Горе бригадни генерал Илија Даковић примио је данас у одвојеним посјетама војне аташее Украјине и Јапана у Црној Гори, пуковника Андрија Мирошниченка и пуковника Јошимасу Такија.

Генерал Даковић упознао је пуковника Мирошниченка са најзначајнијим ангажовањима, плановима и задацима Војске Црне Горе, досадашњим достигнућима у процесу потпуне интеграције у НАТО, као и достигнућима у процесу придруживања Европској унији.

Пуковник Мирошниченко упознао је генерала Даковића са тренутним стањем и ангажовањем Оружаних снага Украјине, технолошким достигнућима у домену војне индустрије, те развојем војног школства.  На састанку је посебно наглашена могућност додатног интензивирања сарадње оружаних снага двије државе.

Пуковник Таки у одлазећој посјети захвалио је генералу Даковићу на досадашњој сарадњи и пожелио му пуно успјеха у даљем процесу реформи система одбране.

На састанку су разматрани и будући модели сарадње оружаних снага двију држава на билатералној и мултилатералној основи. Генерал Даковић је захвалио пуковнику Такију на преданом и посвећеном раду и пожелио му пуно успјеха на новој дужности.Nemanja Đukanović

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?