Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Pronađena marihuana, džoint, ekstazi i LSD; protiv četiri lica podnijete prekršajne prijave a jedno lice lišeno slobode

Objavljeno: 03.07.2018. 20:53 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, tokom proteklog vikenda, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontrolom četiri lica pronašli i oduzeli oko 83 grama marihuane, džoint i ekstazi. Protiv ovih lica su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Takođe, na GP Sitnica službenici Uprave policije i Uprave carina su u autobusu pronašli 20 komada LSD-a i manju količinu marihuane, nakon čega je lice koje je posjedovalo ovu drogu lišeno slobode.

Naime, službenici CB Herceg Novi su, u periodu od 29.06. do 02.07.2018. godine, sprovodili aktivnosti na terenu i kontrolom P.M. (17), K.D. (21), B.B. (23) i J.R. (17) pronašli i oduzeli oko 82,8 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna, jedan džoint i tabletu ekstazija. Službenci CB Herceg Novi i Odsjeka su nakon realizovanja aktivnosti protiv ovih lica, nakon izjašnjenja tužioca da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, Sudu za prekršaje podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Osim toga službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i Uprave carina – Carinske ispostave Sitnica su juče, na Graničnom prelazu Sitnica, kontrolom lica koje se nalazilo u autobusu, putnika M.J. (28), državljanina Republike Srbije, otkrili 20 komada sličica za koje se sumnja da su opojna droge amfetamin – LSD i i manju količinu suve biljne materije za koju se sumnja se je opojna droga marihuana. LSD i marihuana su se nalazili u rancu koji pripada ovom licu. O svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su o događaju obavijestili Više državno tužilaštvo u Podgorici. Lice i droga predati su službenicima ovog Odsjeka. M.J. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. LSD i marihuana će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?