Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Пронађена марихуана, џоинт, екстази и ЛСД; против четири лица поднијете прекршајне пријаве а једно лице лишено слободе

Објављено: 03.07.2018. 20:53 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови су у садејству са службеницима Одсјека за борбу против дроге, током протеклог викенда, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, контролом четири лица пронашли и одузели око 83 грама марихуане, џоинт и екстази. Против ових лица су поднијете прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога. Такође, на ГП Ситница службеници Управе полиције и Управе царина су у аутобусу пронашли 20 комада ЛСД-а и мању количину марихуане, након чега је лице које је посједовало ову дрогу лишено слободе.

Наиме, службеници ЦБ Херцег Нови су, у периоду од 29.06. до 02.07.2018. године, спроводили активности на терену и контролом П.М. (17), К.Д. (21), Б.Б. (23) и Ј.Р. (17) пронашли и одузели око 82,8 грама биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуна, један џоинт и таблету екстазија. Службенци ЦБ Херцег Нови и Одсјека су након реализовања активности против ових лица, након изјашњења тужиоца да нема елемената бића кривичног дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности, Суду за прекршаје поднијели прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Осим тога службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Херцег Нови и Управе царина – Царинске испоставе Ситница су јуче, на Граничном прелазу Ситница, контролом лица које се налазило у аутобусу, путника М.Ј. (28), држављанина Републике Србије, открили 20 комада сличица за које се сумња да су опојна дроге амфетамин – ЛСД и и мању количину суве биљне материје за коју се сумња се је опојна дрога марихуана. ЛСД и марихуана су се налазили у ранцу који припада овом лицу. О свему су обавијештени полицијски службеници Одсјека за борбу против дроге који су о догађају обавијестили Више државно тужилаштво у Подгорици. Лице и дрога предати су службеницима овог Одсјека. М.Ј. је лишен слободе и уз кривичну пријаву ће бити приведен државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. ЛСД и марихуана ће бити упућени у Форензички центар ради вјештачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?