Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministarstvo ekonomije objavilo Javni poziv za mentoring usluge

Objavljeno: 04.07.2018. 17:51 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije objavilo je Javni poziv za pružanje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike koji će biti otvoren do 04. avgusta 2018. do 14 časova.

Proces mentoringa se odvija po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a usluga mentoringa je besplatna za 30 odabranih korisnika sa teritorije opština: Podgorica, Cetinje, Bar, Danilovgrad, Nikšić, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Berane, Rožaje, Kotor i Tivat.

U protekle tri godine je kroz program Mentoringa obučen ukupno 21 mentor, koji su pružili usluge mentoringa za ukupno 45 preduzeća, dok je obuka za još sedam mentora u toku.

Usluga koju sprovodi Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave, ima za cilj pružanje nefinansijske podrške u cilju nesmetanog razvoja i ostvarivanju boljih poslovnih rezultata privrednih subjekata.

Zainteresovanim privrednicima će besplatno biti na raspolaganju stručno lice – mentor, koji će raditi direktno sa osnivačem ili odgovornim licem privrednog subjekta određeni broj sati – 25 za novoosnovana preduzeća i 50 sati za postojeća, i to u prostorijama korisnika (ne manje od 70% od ukupnog broja predviđenih sati). Osnivač ili odgovorno lice privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, analiziraju trenutnu situaciju, dijagnostifikuju razloge trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj, sagledavaju potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju razvojni plan.

Sve informacije o pravu učešća na Javnom pozivu, kao i prijavni formular, nalaze se na sajtu Ministarsva ekonomije. Prijavni formular se, takođe, može preuzeti prostorijama Ministarstva ekonomije – Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom, kao i na web stranicama i u prostorijama biznis centara/jedinica lokalne samouprave.

Za dodatne informacije svi zainteresovani se mogu obratiti na mail direkcija@nasme.me ili na telefone +382 20 406-316 i +382 20 406-321.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?