Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министарство економије објавило Јавни позив за менторинг услуге

Објављено: 04.07.2018. 17:51 Аутор: Министарство економије
Министарство економије објавило је Јавни позив за пружање стандардизоване услуге менторинга за микро, мала, средња предузећа и предузетнике који ће бити отворен до 04. августа 2018. до 14 часова.

Процес менторинга се одвија по успостављеној менторинг шеми, развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА), а услуга менторинга је бесплатна за 30 одабраних корисника са територије општина: Подгорица, Цетиње, Бар, Даниловград, Никшић, Мојковац, Бијело Поље, Пљевља, Беране, Рожаје, Котор и Тиват.

У протекле три године је кроз програм Менторинга обучен укупно 21 ментор, који су пружили услуге менторинга за укупно 45 предузећа, док је обука за још седам ментора у току.

Услуга коју спроводи Министарство економије, у сарадњи са бизнис центрима/јединицама локалне самоуправе, има за циљ пружање нефинансијске подршке у циљу несметаног развоја и остваривању бољих пословних резултата привредних субјеката.

Заинтересованим привредницима ће бесплатно бити на располагању стручно лице – ментор, који ће радити директно са оснивачем или одговорним лицем привредног субјекта одређени број сати – 25 за новооснована предузећа и 50 сати за постојећа, и то у просторијама корисника (не мање од 70% од укупног броја предвиђених сати). Оснивач или одговорно лице привредног субјекта и ментор заједно проучавају актуелно пословање, анализирају тренутну ситуацију, дијагностификују разлоге тренутних проблема или сметњи за даљи развој, сагледавају потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге припремају развојни план.

Све информације о праву учешћа на Јавном позиву, као и пријавни формулар, налазе се на сајту Министарсва економије. Пријавни формулар се, такође, може преузети просторијама Министарства економије – Дирекције за сарадњу са бизнис заједницом, као и на web страницама и у просторијама бизнис центара/јединица локалне самоуправе.

За додатне информације сви заинтересовани се могу обратити на маил дирекција@насме.ме или на телефоне +382 20 406-316 и +382 20 406-321.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?