Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora i Država Izrael nastavljaju realizaciju zajedničkih projekata

Objavljeno: 05.07.2018. 00:48 Autor: mku
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa generalnim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Izraela Juvalom Rotemom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na sastanku kome je prisustvovala i nerezidentna ambasadorka Izraela u Crnoj Gori Alona Fišer Kam razgovarano je o daljoj saradnji u brojnim oblastima u kulturi.

Sagovornici su pozdravili potpisivanje Programa saradnje između Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael, upriličenog prošle godine, ali i naglasili da postoji prostor za aktivniju realizaciju zajedničkih projekata.

Ministar Bogdanović je istakao da postoji interesovanje Crne Gore za uspostavljanje saradnje u oblasti arheologije, o čemu je, kako je naveo, već razgovarao sa ambasadorkom Fišer Kam. Ministar je informisao sagovornika i da su već uspostavljeni prvi kontakti kako bi se izraelski arheolozi uključili u istraživanje Duklje i dodao da osim Duklje, odličan potencijal za saradnju vidi i u praistorijskom lokalitetu Crvena stijena.

Generalni direktor Rotem je naglasio značaj kulture za povezivanje država i naroda i naveo da će Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael pružiti podršku u realizaciji zajedničkih projekata u ovoj oblasti.

Na sastanku je bilo riječi i o dosadašnjoj saradnji u oblasti savremenog kulturno-umjetničkog stvaralaštva, i naglašen značaj uspostavljanja saradnje u oblasti filma.

Sagovornici su dogovorili da u narednim danima definišu listu prioritetnih projekata na kojima će zajedno raditi u narednom periodu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?