Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Za sportske terene osnovne škole u Gusinju 300.000 eura

Objavljeno: 30.07.2018. 17:59 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Raspisan je tender za izbor izvođača radova za izgradnju savremenog sportskog igrališta za osnovnu školu “Džafer Nikočević” u Gusinju, čija je procijenjena vrijednost 300.000 eura.

Ministar prosvjete dr Damir Šehović je rekao da se projekat sprovodi po modelu sufinansiranja sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka, koja je obezbijedila 80 hiljada €, a rok izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

„Radiće se na izgradnji dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, preko 400 mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima, objasnio je Šehović.

PR služba Ministarstva prosvjete

Dodao je da će nakon završetka radova ovi tereni značajno unaprijediti nastavu fizičkog vaspitanja i školski sport djece iz Gusinja, i koristiti cijeloj lokalnoj zajednici.

Šehović se zahvalio Fondaciji Gusinje koja je inicirala ovaj projekat, ali i podsjetio da će se pored pomenutih terena, narednih godina iz Kapitalnog budžeta države graditi i školska sportska sala, čime će u potpunosti biti zaokružena školska sprortska infrastruktura u Gusinju.

Ministarstvo prosvjete, prema njegovim riječima, kontinuirano radi na unapređenju školske infrastrukture, a izgradnja sportskih terena JU OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju samo je jedan u nizu ovakvih projekata. Naglasio je da se u narednih nekoliko dana očekuje početak radova na projektu izgradnje sportskih terena kod JU OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu, vrijednih 230 000, kao i da nas očekuje raspisivanje tendera za izvođenje radova na adaptaciji školske sportske sale JU OŠ „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju, koja će biti rezultat saradnje Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i Opštine Bijelo Polje.

Animacija sportskog igrališta u Gusinju

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?