Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sindikat Uprave policije će imati punu podršku menadžmenta UP u rješavanju egzistencijalnih pitanja službenika

Objavljeno: 03.08.2018. 19:01 Autor: UP
Direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović se danas sa saradnicima sastao sa predsjednikom Sindikata Uprave policije Mladenom Šuškavčevićem i članovima Glavnog odbora ovog Sindikata.

Sastanak je upriličen povodom sagledavanja stanja i onoga što je do sada urađeno u rješavanju egzistencijalnih i drugih socijalnih pitanja službenika Uprave policije, kao i povodom analize adekvatnosti i nivoa sindikalne zaštite policijskih službenika u vezi sa njihovim radnim i statusnim pravima i obavezama.

Direktor Veljović je kazao da rješavanje stambenih i drugih socijalno – ekonomskih pitanja službenika policije smatra izuzetno važnim, te da poboljšanje kvaliteta života, standarda i uslova na radu predstavlja jedan od bitnih preduslova za pružanje kvalitetnog i adekvatnog odgovora policijskih službenika prema povjerenim poslovima i zadacima.

Direktor je izrazio zadovljstvo time što je Sindikat Uprave policije, čije članstvo je najbrojnije među sindikalnim organizacijama, ostao jedinstven.

On je pohvalio dosadašnje aktivnosti Sindikata Uprave policije kojima je u prethodnom periodu, kroz više modaliteta, riješeno stambeno pitanje za oko 15% policijskih službenika i naglasio da je važno intenzivirati zalaganje Sindikata, kroz inicijative, projekte i partnerstva, kako bi u narednom periodu stambena i druga važna egzistencijalna pitanja bila riješena za što veći broj policijskih službenika, u sve tri regije naše države, shodno realnoj dinamici koja će biti utvrđena.

Sindikat Uprave policije, koji je samostalan i nezavisan će, kazao je direktor, imati podršku menadžmenta Uprave policije u svim daljim nastojanjima usmjerenim na primjenu dosadašnjih i utvrđivanju novih modaliteta na poboljšanju materijalne situacije policijskih službenika, kao i pravnog rješavanja i zaštite njihovih radnih prava i obaveza.

Predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević je istakao da je Sindikat prethodnih godina imao punu podršku menadžmenta Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja, sa konkretnim rezultatima, ubuduće biti na još većem nivou.

Osim stambene problematike, od posebnog značaja su, smatra Sindikat, i pitanja koja se tiču izrade posebnog kolektivnog ugovora, kojim na realan i najpravičniji način treba utvrditi i precizirati radna prava i obaveze i druga prava koja proističu iz radnih odnosa, a čemu je potrebno posvetiti dužnu pažnju kako bi policijski službenici bili adekvatno tretirani na radu kao i zaštićeni u slučaju potrebe pravne zaštite.

Direktor i predsjednik Sindikata će nastaviti konstruktivnu saradnju u narednom periodu, kako bi dinamika rješavanja stambenih i drugih pitanja u nadležnosti Sindikata bila što intenzivnija i efikasnija, pri čemu će sa posebnom pažnjom i senzibilitetom biti tretirani dalja mogućnost i načini pomoći u rješavanju egzistencijalnih potreba službenika policije čija djeca ili drugi članovi porodice imaju posebne potrebe ili u čijim porodicama postoje neke druge posebne i specifične okolnosti.

Vezani članci:

Saopštenje 30.04.2024.
Saopštenje 29.04.2024.
Saopštenje 26.04.2024.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?