Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za nacionalnog koordinatora za „Evropsko društveno istraživanje“

Objavljeno: 03.08.2018. 20:55 Autor: Ministarstvo nauke
U okviru strateškog opredjeljenja ka internacionalizaciji istraživanja u Crnoj Gori, Ministarstvo nauke je započelo proceduru uključenja u Evropsko društveno istraživanje (European Social Survey - ESS), jedno od najvećih i metodološki najkvalitetnijih komparativnih istraživanja na svijetu u oblasti društvenih nauka. ESS je u isto vrijeme jedna od pan-evropskih infrastruktura sa statusom Evropskog konzorcijuma istraživačkih infrastruktura (ERIC) od 2013. godine. Istraživanja se u evropskim zemaljama sprovode od 2001. godine a u njemu sada učestvuje 26 zemalja.

U cilju kreiranja tima i realizacije istraživanja u Crnoj Gori, kao i saradnje sa ESS, potrebno je izabrati nacionalnog koordinatora ovog istraživanja. Iz tog razloga, Ministarstvo nauke poziva zainteresovane istraživače iz oblasti društvenih nauka da dostave pismo o interesovanju i svoj CV.

U pismu o interesovanju potrebno je da se izloži motivacija za prihvatanje ove uloge, kao i vizija i osnovni pravci na kojima bi koordinator radio kad je riječ o Evropskom društvenom istraživanju. CV je potrebno dostaviti u Europass formatu.

Savjet za naučnoistraživačku djelatnost će, nakon razmatranja prijava, donijeti odluku o izboru nacionalnog koordinatora za period 2018-2019. godine.

Rok za dostavljanje pisama o interesovanju Ministarstvu nauke je 24. avgust 2018. godine, a prijave se dostavljaju putem i-mejla: kabinet@mna.gov.me, s naznakom: „Prijava za nacionalnog koordinatora Evropskog društvenog istraživanja“.

Napominjemo da će nacionalni koordinator imati obavezu da se u narednih pola godine intenzivno posveti sprovođenju devete runde ESS-a (u slučaju prijema Crne Gore na Generalnoj skupštini ESS), što treba imati u vidu prilikom prijavljivanja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?