Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Lista predstavnika nevladinih organizacija za člana Partnerskog savjeta za Regionalni razvoj

Objavljeno: 08.08.2018. 19:53 Autor: Ministarstvo ekonomije
Lista predstavnika nevladinih organizacija za člana Partnerskog savjeta za Regionalni razvoj

Na osnovu Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija, Ministarstvo ekonomije je 27. jula uputilo Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, u trajanju od 10 dana, tj. do 03. avgusta. 

U skladu sa pomenutom Uredbom, Ministarstvo je u obavezi da objavi listu predstavnika nevladih organizacija sa nazivima nevladinih organizacija koje su ih predložile, što se odnosi na nevladine organizacije čiji su prijedlozi kompletni (prijedlozi koji sadrže dokumentaciju propisanu članom 4 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ), kao i na nevladine organizacije čiji prijedlozi nijesu kompletni. 

U okviru Javnog poziva dostavljena su 3 prijedloga. 

Prijedlozi nevladinih organizacija koji su ispunili uslove pomenute Uredbe su:

- NVO predlagač - Sjeverna zemlja - North land iz Berana
Predloženi kandidat - Marinko Barjaktarović

- NVO predlagač - Zeleni korak iz Ulcinja 
Predloženi kandidat Dželal Hodžić

Prijedlog nevadina organizacije koja nije ispunila uslove Uredbe je:

- NVO prdlagač - Ekvivalent iz Podgorice
Obrazloženje: NVO Ekvivalnet nije dostavila dokaz da je nevladina organizacija u prethodne tri godine, u vezi sa pitanjem koje sagledava ili normativno uređuje radno tijelo, sprovela istraživanje, izradila dokument, organizovala skup ili realizovala projekat usmjeren na unapređenje stanja u određenoj oblasti, potpisan od strane lica ovlašćenog za zastupanje i potvrđen pečatom nevladine organizacije

U narednom periodu, u skladu sa članom 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija, starješina organa državne uprave, aktom o obrazovanju radnog tijela, izabraće za člana tog tijela predstavnika nevladine organizacije, po propisanoj proceduri. 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?