Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Листа представника невладиних организација за члана Партнерског савјета за Регионални развој

Објављено: 08.08.2018. 19:53 Аутор: Министарство економије
Листа представника невладиних организација за члана Партнерског савјета за Регионални развој

На основу Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација, Министарство економије је 27. јула упутило Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата за члана Партнерског савјета за регионални развој, у трајању од 10 дана, тј. до 03. августа. 

У складу са поменутом Уредбом, Министарство је у обавези да објави листу представника невладих организација са називима невладиних организација које су их предложиле, што се односи на невладине организације чији су приједлози комплетни (приједлози који садрже документацију прописану чланом 4 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација ), као и на невладине организације чији приједлози нијесу комплетни. 

У оквиру Јавног позива достављена су 3 приједлога. 

Приједлози невладиних организација који су испунили услове поменуте Уредбе су:

- НВО предлагач - Сјеверна земља - Нортх ланд из Берана
Предложени кандидат - Маринко Барјактаровић

- НВО предлагач - Зелени корак из Улциња 
Предложени кандидат Џелал Хоџић

Приједлог невадина организације која није испунила услове Уредбе је:

- НВО прдлагач - Еквивалент из Подгорице
Образложење: НВО Еквивалнет није доставила доказ да је невладина организација у претходне три године, у вези са питањем које сагледава или нормативно уређује радно тијело, спровела истраживање, израдила документ, организовала скуп или реализовала пројекат усмјерен на унапређење стања у одређеној области, потписан од стране лица овлашћеног за заступање и потврђен печатом невладине организације

У наредном периоду, у складу са чланом 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација, старјешина органа државне управе, актом о образовању радног тијела, изабраће за члана тог тијела представника невладине организације, по прописаној процедури. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?