Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pripadnici VCG na školovanju u R. Hrvatskoj

Objavljeno: 27.08.2018. 19:40 Autor: VCG

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić primio je pukovnika Zorana Vukadinovića, majora Miladina Čogurića i starijeg vodnika I klase Igora Koraća koji će biti upućeni na jednogodišnje školovanje u inostranstvo.

General Dakić je istakao značaj školovanja i usavršavanja oficira i podoficira Vojske Crne Gore na inostranim vojnim školama i akademijama uz napomenu da sva stečena znanja i iskustva, budu primijenjena u radu, po povratku na formacijske dužnosti.

Pukovnik Vukadinović, major Čogurić i stariji vodnik I klase Korać su izrazili zahvalnost na ukazanom povjerenju i istakli da će predstavljati Crnu Goru i njenu Vojsku u skladu sa najboljim i najčasnijim praksama vojničkog poziva.

Pukovnik Vukadinović biće upućen na generalštabno usavršavanje, major Čogurić komndnoštabno usavršavanje, a stariji vodnik I klase Korać na Visoku dočasničku školu na Vojnom sveučilištu „Dr Franjo Tuđman“, u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?