Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan sastanak sa predstavnicama nevladine organizacije „The Kvinna till Kvinna Fondation“

Objavljeno: 11.10.2018. 17:32 Autor: Maja Jović
U prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti sastala se sa Mariom Velasqez Fredrikson, projektnom menadžerkom nevladine organizacije „The Kvinna till Kvinna Fondation„ i njenim saradnicama na projektu "Sprečavanje i reagovanje na rodno zasnovano nasilje - jačanje agenata promjena".

Načelnica Pejović ih je upoznala sa aktivnostima koje je sprovelo Odeljenje za rodnu raavnopravnost u oblastima ekonomskog osnaživanja žena, učešću u političkom životu i podizanju svijesti o borbi protiv nasilja nad ženama u saradnji sa drugim državnim organima. Posebno je istakla saradnju sa nevladinim organizacijama i stavila akcenat na novi model finasniranja projekata i programa nevladinih organizacija.

U vezi sa prevencijom i zaštitom od nasilja u porodici i nasilja nad ženama, istakla je da se u Crnoj Gori trenutno sprovode reforme u sistemu socijalne i dječije zaštite. Informisala je da se radi na donošenju novog protokola o postupanju relevantnih institucija u prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici, koji bi trebalo da se unaprijedi multidisciplinarni odgovor na ovu negativnu pojavu.

Gospođa Fredrikson je pohvalila saradnju sa Ministarstvom i zahvalila se na podršci koju pruža Odjeljenje za rodnu ravnopravnost u cilju realizacije programa obuke koju sprovodi ova nevladina organizacija za predstavnice i predstavnike institucija Crne Gore koje se bave prevencijom i zaštitom od nasilja sa zemljama Zapadnog Balkana i Moldavije. Ona je naglasila da su ovogodišnji/e polaznici/e iz Crne Gore pokazali/e zavidno znanje i da su odgovorili/e svim zahtjevima obuke. Iskazala je želju i naglasila kao posebno važno da se i u narednom ciklusu službenice i službenici institucija iz Crne Gore prijave za edukaciju.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?