Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан састанак са представницама невладине организације „Тхе Квинна тилл Квинна Фондатион“

Објављено: 11.10.2018. 17:32 Аутор: Маја Јовић
У просторијама Министарства за људска и мањинска права начелница Одјељења за послове родне равноправности састала се са Мариом Веласqез Фредриксон, пројектном менаџерком невладине организације „Тхе Квинна тилл Квинна Фондатион„ и њеним сарадницама на пројекту "Спречавање и реаговање на родно засновано насиље - јачање агената промјена".

Начелница Пејовић их је упознала са активностима које је спровело Одељење за родну раавноправност у областима економског оснаживања жена, учешћу у политичком животу и подизању свијести о борби против насиља над женама у сарадњи са другим државним органима. Посебно је истакла сарадњу са невладиним организацијама и ставила акценат на нови модел финаснирања пројеката и програма невладиних организација.

У вези са превенцијом и заштитом од насиља у породици и насиља над женама, истакла је да се у Црној Гори тренутно спроводе реформе у систему социјалне и дјечије заштите. Информисала је да се ради на доношењу новог протокола о поступању релевантних институција у превенцији и заштити од насиља у породици, који би требало да се унаприједи мултидисциплинарни одговор на ову негативну појаву.

Госпођа Фредриксон је похвалила сарадњу са Министарством и захвалила се на подршци коју пружа Одјељење за родну равноправност у циљу реализације програма обуке коју спроводи ова невладина организација за представнице и представнике институција Црне Горе које се баве превенцијом и заштитом од насиља са земљама Западног Балкана и Молдавије. Она је нагласила да су овогодишњи/е полазници/е из Црне Горе показали/е завидно знање и да су одговорили/е свим захтјевима обуке. Исказала је жељу и нагласила као посебно важно да се и у наредном циклусу службенице и службеници институција из Црне Горе пријаве за едукацију.

Министарство за људска и мањинска права
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?