Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prezentacija publikacije „South East Europe Competitiveness Outlook 2018/ Konkurentnost Jugoistočne Evrope 2018”

Objavljeno: 16.10.2018. 18:08 Autor: Ministarstvo ekonomije
Generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić, otvoriće sjutra (srijeda, 17.oktobar) Konferenciju na kojoj će biti predstavljena publikacija „South East Europe Competitiveness Outlook 2018 / Konkurentnost Jugoistočne Evrope 2018”.

Konferencija koju organizuje OECD u saradnji sa Ministarstvom ekonomije će se održati u staroj zgradi Vlade (ul. Jovana Tomaševića) s početkom u 9h.

Ova publikacija je jedna od najobimnijih analiza ekonomskih politika regiona Jugoistočne Evrope i višestruko je korisna sa aspekta pružanja pomoći zemljama regiona u procjeni stepena ostvarenog društvenog napretka, podržava važna strateška dokumenta kao što su Izveštaj o napretku Evropske komisije i pruža značajan podsticaj Programu ekonomskih reformi.

Pored gospodina Babića u uvodnom dijelu će se obratititi g-đa Audrone Urbonaviciute, Delegacija Evropske komisije u Crnoj Gori kao i g-đa Marzena Kisielewska, šefica odsijeka OECD za Jugoistočnu Evropu. 

Konferenciji će prisustvovatiti predstavnici Evropske Komisije, OECD-a i drugih partnerskih organizacija, kao i predstavnici akademije, privrede i civilnog društva.

Pozivamo predstavnike medija da isprate sjutrašnji događaj. 

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?