Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Primjena mjera zaštite i zdravlja na radu na najvećem infrastrukturnom objektu u Crnoj Gori, autoput Bar - Boljare

Objavljeno: 26.10.2018. 14:25 Autor: mrs

Povodom Evropske nedjelje zaštite i zdravlja na radu, sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja Elmedin Rovčanin, generalni direktor Direktorata za rad mr Zoran Ratković, načelnica Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu Danijela Šuković, samostalna savjetnica u Direkciji za poslove zaštite i zdravlja na radu Jovana Bošković, i samostalna savjetnica Mejra Šahmanović, obišli su prvu i drugu sekciju najvećeg infrastrukturnog objekta u Crnoj Gori, autoput Bar – Boljare.

mrss   

U toku obilaska, predstavnici kompanije CRBS, Mr. Lang, Hu Xin, Lee Xiao i Aleksandar Mrdak informisali su predstavnike Ministarstva rada i socijalnog staranja o aktivnostima koje se sprovode na realizaciji ovog projekta, a koje uključuju organizovanje poslova zaštite i zdravlja na radu.

Od strane predstavnika INZA Instituta za upravljanje rizicima i naučno istraživački rad, koja je kao ovlašćena organizacija za poslove zaštite i zdravlja na radu angažovana na ovom projektu, Vladimir Smolović i Damjan Rajković, su u toku obilaska mosta Moračica, tunela Mrke, mosta Mrke, tunela Vezišnjik, dijela otvorene rute na Pelevom brijegu, tunela Klopot i Vilac kao i mosta Ratkov Laz, dali detaljnije informacije koje se tiču primjene mjera zaštite i zdravlja na radu.

mrss

Na osnovu zatečenog i predstavljenog stanja, zakjučeno je da je implementacija propisa koji regulišu oblast zaštite i zdravlja na radu na visokom nivou, i da će se primjenom različitih savremenih tehnologija na ovom izuzetno velikom i zahtjevnom projektu, uz sugestije i savjete koji su upućeni od strane kreatora politike zaštite i zdravlja na radu, tj. predstavnika Ministarstva rada i socijalnog stranja, stvoriti još sigurnija i zdrava radna mjesta za preko 4000 zaposlenih.

mrs

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?