Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Примјена мјера заштите и здравља на раду на највећем инфраструктурном објекту у Црној Гори, аутопут Бар - Бољаре

Објављено: 26.10.2018. 14:25 Аутор: мрс

Поводом Европске недјеље заштите и здравља на раду, секретар Министарства рада и социјалног старања Елмедин Ровчанин, генерални директор Директората за рад мр Зоран Ратковић, начелница Дирекције за послове заштите и здравља на раду Данијела Шуковић, самостална савјетница у Дирекцији за послове заштите и здравља на раду Јована Бошковић, и самостална савјетница Мејра Шахмановић, обишли су прву и другу секцију највећег инфраструктурног објекта у Црној Гори, аутопут Бар – Бољаре.

mrss   

У току обиласка, представници компаније ЦРБС, Мр. Ланг, Ху Xин, Лее Xиао и Александар Мрдак информисали су представнике Министарства рада и социјалног старања о активностима које се спроводе на реализацији овог пројекта, а које укључују организовање послова заштите и здравља на раду.

Од стране представника ИНЗА Института за управљање ризицима и научно истраживачки рад, која је као овлашћена организација за послове заштите и здравља на раду ангажована на овом пројекту, Владимир Смоловић и Дамјан Рајковић, су у току обиласка моста Морачица, тунела Мрке, моста Мрке, тунела Везишњик, дијела отворене руте на Пелевом бријегу, тунела Клопот и Вилац као и моста Ратков Лаз, дали детаљније информације које се тичу примјене мјера заштите и здравља на раду.

mrss

На основу затеченог и представљеног стања, закјучено је да је имплементација прописа који регулишу област заштите и здравља на раду на високом нивоу, и да ће се примјеном различитих савремених технологија на овом изузетно великом и захтјевном пројекту, уз сугестије и савјете који су упућени од стране креатора политике заштите и здравља на раду, тј. представника Министарства рада и социјалног страња, створити још сигурнија и здрава радна мјеста за преко 4000 запослених.

mrs

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?