Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sa farmerima o unapređenju kvaliteta mlijeka sjutra u Tehnopolisu, u Nikšiću

Objavljeno: 31.10.2018. 18:35 Autor: MPRR

Obuka farmera s ciljem podizanja svijesti o važnosti unapređenja kvaliteta sirovog mlijeka koje proizvode na farmama nastavlja se u četvrtak, 1. novembra u Nikšiću.

Eduaktivna radionica biće održana u Tehnopolisu, sa početkom u 11,00h.

Predstavnici Odjeljenja za savjetodavne poslove u stočarstvu Ministarstva poljoprivrede na radionici će govoriti o potrebnim higijenskim kriterijumima i postupcima prilikom muže i čuvanja mlijeka koje farmeri predaju mljekarama ili ga sami prerađuju, a sve u cilju podizanja svijesti o važnosti unapređenja kvaliteta sirovog mlijeka koje proizvode.

U ovom ciklusu obuke, radionice su prethodno održane na Žabljaku, u Ulcinju, Beranama i Bijelom Polju, a u narednom periodu nastaviće se i u drugim opštinama.

Program obuke realizuje se u okviru Nacionalnog programa za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka, koji ima za cilj unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka u Crnoj Gori i proizvodnju mlijeka prema EU kriterijumima.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?