Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Са фармерима о унапређењу квалитета млијека сјутра у Технополису, у Никшићу

Објављено: 31.10.2018. 18:35 Аутор: МПРР

Обука фармера с циљем подизања свијести о важности унапређења квалитета сировог млијека које производе на фармама наставља се у четвртак, 1. новембра у Никшићу.

Едуактивна радионица биће одржана у Технополису, са почетком у 11,00х.

Представници Одјељења за савјетодавне послове у сточарству Министарства пољопривреде на радионици ће говорити о потребним хигијенским критеријумима и поступцима приликом муже и чувања млијека које фармери предају мљекарама или га сами прерађују, а све у циљу подизања свијести о важности унапређења квалитета сировог млијека које производе.

У овом циклусу обуке, радионице су претходно одржане на Жабљаку, у Улцињу, Беранама и Бијелом Пољу, а у наредном периоду наставиће се и у другим општинама.

Програм обуке реализује се у оквиру Националног програма за унапређење квалитета сировог млијека, који има за циљ унапређење квалитета сировог млијека у Црној Гори и производњу млијека према ЕУ критеријумима.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?