Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Inicijativa za sprovođenje Programa za mlade

Objavljeno: 07.11.2018. 23:24 Autor: PR služba

Republika Kosovo izrazila je spremnost za jačanjem postojeće saradnje sa Crnom Gorom kroz implementaciju Nacionalnog programa za mlade, ukoliko za to postoji interesovanje Crne Gore, rekao je Nacionalni koordinator za tu oblast Redžep Hoti na sastanku sa ministrom za ljudska i manjinska prava Mehmedom Zenkom.

 

Ministar Zenka razgovarao je danas sa nacionalnim koordinatorom za kulturu, omladinu i sport u Vladi Republike Kosovo Redžepom Hotijem i zamjenikom ministra za obrazovanje, nauku i tehnologiju Azemom Gurijem  o programu za mlade koji bi mogao da se prilagodi kako školama na abanskom jeziku, tako i drugim školama u Crnoj Gori ako postoji volja za njegovom implementacijom.

Na sastanku je pojašnjeno da je Nacionalni  program za mlade zamišljen kao motivacioni program za učenike/ce, što je dobar sistem za škole u kreiranju mladih talenata, naročito u oblasti sporta.

Gospodin Hoti je predstavio Nacionalni program za mlade kreiran za učenike/ce osnovnih i srednjih škola i zamolio za pomoć u njegovoj realizaciji, u opštinama gdje je većinsko albansko stanovništvo, ali istakao i činjenicu da se program može prilagoditi svim učenicima/ama u Crnoj Gori. 

Zamjenik ministra obrazovanja, nauke i tehnologije, Azem Guri, naglasio je  da je Vlada Republike Kosovo spremna za saradnju sa Crnom Gorom, kako bi osigurali najbolju implementaciju ovog programa.

Ministar Zenka je kazao da su ovakve i slične inicijative dobrodošle, te da je uvijek spreman da pomogne, u okviru svojih nadležnosti, u realizaciji ideja koje su u interesu mladih, posebno onih koje su u vezi sa sportom.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?