Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE:Tokom mjeseca oktobra Nacionalna SOS linija zaprimila 252 poziva

Objavljeno: 12.11.2018. 15:17 Autor: mrss
Projektni tim Nacionalne SOS linije za žrtve nasilja u porodici obavještava javnost da je u periodu od 01. oktobra do 31. oktobra 2018. godine zaprimljeno ukupno 252 poziva.

Tokom oktobra mjeseca pruženo je ukupno 321 usluga od čega najviše usluga informisanja 170 puta, zatim povjerljivih razgovora 87 puta, usluga psihološkog savjetovanja 28, 18 posredovanja prema institucijama, 3 zahtjeva za smještaj u sklonište, 1 upućivanje i drugo.

U mjesecu oktobru pozivi su pristigli iz 16 opština u Crnoj Gori. Najviše poziva je stiglo iz Nikšića 146, Podgorice 39, Ulcinja 26, Rožaja 13, Tivta 6, Bara 4, Gusinja, Berana, Cetinja, Bijelog Polja, Petrovca i Plava 2, Budve, Kolašina i Mojkovca po jedan poziv.

Nacionalnu liniju najčešće pozivaju žrtve lično, a u ime žrtve pozivaju centara za socijalni rad, službenici policije, rođaci i građani.

Linija za pomoć žrtvama nasilja u porodici dostupna je svakog petka od 13h do 21h i za žene sa iskustvom nasilja koje govore albanskim jezikom i to na njihovom maternjem jeziku.

Podsjećamo da je linija besplatna za pozive sa bilo koje mreže u Crnoj Gori i dostupna 24 sata, 7 dana u sedmici. Radom servisa koordinira SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić. Servis predstavlja prvi i najvažniji kontakt za podršku žrtvama nasilja u porodici. Konsultantkinje koje rade na liniji imaju zadatak da ojačaju snage žrtve, servisiraju njene akutne potrebe, podrže je da osnaži svoje kompetencije i povrati kontrolu nad svojim životom. Servis osnažuje i pruža podršku žrtvi kroz sljedeće segmente: emocionalnu podršku, informisanje o pravima i mogućnostima za žrtvu, konsultacije i pomoć u kriznim situacijama, upućivanje na druge organizacije, ustanove i institucije i psihološko savjetovanje.

POZOVI 080 111 111

facebook:SOS linija za žrtve nasilja u porodici
tvitter:@SOSlinija

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?