Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Direktor Uprave policije Veselin Veljović za agenciju MINA: Država jača od svih oblika kriminala

Objavljeno: 14.11.2018. 15:59 Autor: UP
Direktor Uprave policije dr Veselin Veljović je dao izjavu agenciji MINA povodom objavljivanja Radnog dokumenta Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori, koja se odnosi na napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodnoj policijskoj saradnji.


Crna Gora uspostavlja kvalitetne mehanizme za borbu protiv organizovanog kriminala, usvojila kvalitetna zakonska rješenja, uspostavila profesionalne institucije u čijoj je nadležnosti borba protiv organizovanog kriminala i obezbijedila vidljive i konkretne rezultate u ovoj oblasti.
Crnogorska policija je odlučna i efikasna u borbi protiv organizovanog kriminala, što potvrđuju i najnovije ocjene koje dolaze od naših evropskih partnera.
Borba protiv organizovanog kriminala je policiji prioritet u radu, a cilj je da se pravdi privedu svi u lancu kriminogenih struktura, zato će policija, u koordinaciji sa tužilaštvom, još jače i intenzivnije raditi na suzbijanju svih oblika kriminala.
Pozitivne ocjene koje se odnose na poboljšanje stanja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i snažnije međunarodne policijske saradnje svakako treba posmatrati u kontekstu detaljne analize i rezultata koje Crna Gora postiže na evropskom putu.
Crnogorska policija je pouzdan partner policijske saradnje policijama i agencijama za sprovođenje zakona, na nacionalnom i međunarodnom nivou, zato raduje činjenica što je u dokumentu prepoznat napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji.
Ocjene u dokumentu koje se tiču vladavine prava i oblasti u kojima policija djeluje shvatamo odgovorno, svjesni da iza svakog napretka i još boljeg rezultata mora da stoji ozbiljan rad, detaljna analiza, planiranje i sistemsko izvršavanje obaveza, što je naš kontinuirani zadatak i čemu je policija u potpunosti posvećena.
Država je jača od svih oblika kriminala a snažan odgovor kriminalnim aktivnostima u narednom periodu potvrdiće Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom i snažnim institucijama sistema, konkretnim akcijama i mjerljivim rezultatima.

DIREKTOR UPRAVE POLICIJE
dr Veselin Veljović


Izjavu direktora Uprave policije objavljenu na portalu MINA-e možete pronaći na linku
https://www.mina.news/crnagora/veljovic-drzava-jaca-od-svih-oblika-kriminala/


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?