Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директор Управе полиције Веселин Вељовић за агенцију МИНА: Држава јача од свих облика криминала

Објављено: 14.11.2018. 15:59 Аутор: УП
Директор Управе полиције др Веселин Вељовић је дао изјаву агенцији МИНА поводом објављивања Радног документа Европске комисије о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори, која се односи на напредак у борби против организованог криминала и међународној полицијској сарадњи.


Црна Гора успоставља квалитетне механизме за борбу против организованог криминала, усвојила квалитетна законска рјешења, успоставила професионалне институције у чијој је надлежности борба против организованог криминала и обезбиједила видљиве и конкретне резултате у овој области.
Црногорска полиција је одлучна и ефикасна у борби против организованог криминала, што потврђују и најновије оцјене које долазе од наших европских партнера.
Борба против организованог криминала је полицији приоритет у раду, а циљ је да се правди приведу сви у ланцу криминогених структура, зато ће полиција, у координацији са тужилаштвом, још јаче и интензивније радити на сузбијању свих облика криминала.
Позитивне оцјене које се односе на побољшање стања у области борбе против организованог криминала и снажније међународне полицијске сарадње свакако треба посматрати у контексту детаљне анализе и резултата које Црна Гора постиже на европском путу.
Црногорска полиција је поуздан партнер полицијске сарадње полицијама и агенцијама за спровођење закона, на националном и међународном нивоу, зато радује чињеница што је у документу препознат напредак у међународној полицијској сарадњи.
Оцјене у документу које се тичу владавине права и области у којима полиција дјелује схватамо одговорно, свјесни да иза сваког напретка и још бољег резултата мора да стоји озбиљан рад, детаљна анализа, планирање и системско извршавање обавеза, што је наш континуирани задатак и чему је полиција у потпуности посвећена.
Држава је јача од свих облика криминала а снажан одговор криминалним активностима у наредном периоду потврдиће Министарство унутрашњих послова и Управа полиције у сарадњи са Специјалним државним тужилаштвом и снажним институцијама система, конкретним акцијама и мјерљивим резултатима.

ДИРЕКТОР УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ
др Веселин Вељовић


Изјаву директора Управе полиције објављену на порталу МИНА-е можете пронаћи на линку
хттпс://www.мина.неwс/црнагора/вељовиц-дрзава-јаца-од-свих-облика-криминала/


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?