Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv istraživačima da učestvuju na prezentaciji nacrta dokumenta o kreiranju inovativnog ekosistema u Crnoj Gori

Objavljeno: 15.11.2018. 19:05 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke poziva istraživače iz naučno-istraživačkih institucija, kao i samostalne istraživače u Crnoj Gori da prisustvuju predstavljanju nacrta dokumenta o razvoju inovacionog ekosistema, 22. novembra od 9 – 11:30 časova u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore (plava sala).

Visoki eksperti Evropske komisije, na čelu s dr Darijom Tataj, predstaviće rezultate svog rada koji je uključivao analizu sistema i brojne razgovore sa ključnim akterima koji su obavljeni prilikom prethodne posjete, u julu o.g. Susret će biti prilika da učesnici odreaguju na ovaj nacrt i iznesu svoje stavove i komentare, kako bi se izvještaj do trenutka finalizovanja unaprijedio.

Podsjećamo da je projekat »Policy Support Facility« putem kojeg se realizuje ova aktivnost odobren Ministarstvu nauke od strane Evropske komisije, Direktorata za istraživanje i inovacije. Projekat je jedan od oslonaca za izradu dokumenta iz programa rada Vlade za četvrti kvartal ove godine (Program podsticanja inovativnih startapova u Crnoj Gori).

Fokus podrške ekperata je na davanju preporuka i modela za uspostavljanje i unapređenje inovativnog ekosistema u Crnoj Gori, kao i kreiranje povoljnog okruženja za inovativne startapove. Namjera visokih eksperata tokom druge posjete Crnoj Gori je da predstave prvi nacrt izvještaj o razvoju inovacioog ekosistema, prikupe mišljenja, stavove i sugestije ključnih aktera kao i dodatne informacije i opcije u cilju pripreme finalnog izvještaja i preporuka.

Molimo sve zainteresovane istraživače u Crnoj Gori da se odazovu ovom pozivu i prisustvuju prezentaciji. Svoje učešće možete najaviti putem i-mejla: ivan.tomovic@mna.gov.me.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?