Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Upustvo za posjetioce koji dolaze u Zatvor za kratke kazne

Objavljeno: 13.12.2018. 18:02 Autor: LJ.J.

POSJETE

KO DOLAZI ?

Osuđena i prekršajno kažnjena lica mogu posjetiti članovi uže porodice, advokati, diplomatsko - konzularni predstavnici, prijatelji, sveštenici i drugi.
Članovima uže porodice smatraju se roditelji, supružnici, djeca, braća, sestre i tazbinski srodnik u prvom stepenu srodstva. U posjetu mogu doći dva puta mjesečno, državnim i vjerskim praznicima.
Posjeta se obavlja u za to posebno određenoj prostoriji i uz potreban nadzor pripadnika Sektora obezbjeđenja kada je to neophodno. Pripadnici Sektora obezbjeđenja su na udaljenosti dovoljnoj da ne mogu čuti razgovor.
Osuđena I prekršajno kažnjena lica u Zatvoru za kratke kazne advokati posjećuju ponedjeljkom i petkom, u trajanju do 60 minuta.
Osuđeno ili prekršajno kažnjeno lice strani državljanin, lice bez državljanstva ili izbjeglica ima pravo da ga posjete, po odobrenju, konzularni predstavnik njegove države ili države koja štiti interese tih državljana kao i predstavnik službene organizacije koja štiti interese izbjeglica.
Lice koje rukovodi Zatvorom za kratke kazne može, ako za to postoje opravdani razlozi, odobriti vanredne posjete. U vanredne posjete mogu doći: članovi uže porodice, članovi šire porodice, prijatelji, drugovi, komšije... Posjete se obavljaju jednom mjesečno – srijedom, od 10 do 14 časova.
Sveštena lica osuđene na kaznu zatvora i prekršajno kažnjena lica u Zatvoru za kratke kazne posjećuju za vrijeme vjerskih praznika po prethodnom dogovoru sa upravom, kao i na zahtjev osuđenika. Osuđeno lice koje želi da ga posjeti svešteno lice dužno je da to blagovremeno pismeno zatraži od uprave.
Ako se osuđeno ili prekršajno kažnjeno lice i njegov posjetilac grubo i nepristojno ponašaju posjeta će biti prekinuta.

KADA DOLAZI ?

SUBOTA I NEDJELJA: Od 08 do 16 časova, u posjetu osuđenim i prekršajno kažnjenim licima u Zatvoru za kratke kazne dolaze članovi uže porodice, može doći najviše tri lica u koji broj se maljoljetnici ne uračunavaju. Posjeta može trajati do 2 časa.
PONEDELJAK, PETAK
Od 08 do 14 časova osuđena i prekršajno kažnjena lica posjećuju advokati. Posjete mogu da traju do sat vremena.
UTORAK, ČETVRTAK
Od 08 do 14 časova osuđena i prekršajno kažnjena lica posjećuju notari, predstavnici nevladinih organizacija I predstavnici diplomatsko- konzularnog predstavništva. Posjete mogu da traju do sat vremena. Ova posjeta se može ostvariti uz predhodnu pisanu najavu zatvorenika.
SRIJEDA,
Od 10 do 14 časova osuđena i prekršajno kažnjena lica posjećuju u vanrednim posjetama, jednom mjesečno, članovi uže porodice, članovi šire porodice, prijatelji, drugovi, komšije... Posjete mogu da traju do 30 minuta. U vanrednu posjetu mogu doći najviše dva lica, iz predhodnu pisanu najavu zatvorenika. 

ŠTA DONOSI ?

Osuđenim i prekršajno kažnjenim licima u okviru redovne posjete ( subota, nedjelja )može se donijeti odjeća, obuća i posteljina. 


OBAVEZE

Posjetioci osuđenim I prekršajno kažnjenim licima u Zatvoru za kratke kazne, dužni su da se jave na prijavnicu ZIKS-a gdje treba da prijave koga žele da posjete. Službenici obezbjeđenja obaviće identifikaciju posjetioca, pretres posjetioca i stvari koje unosi.
Prijava posjete ponavlja se i u Dežurnoj Zatvora za krazke kazne, gdje se vrši ponovna identifikacija, pretres.i posjeta se evidentira u karton posjeta.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?