Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Упуство за посјетиоце који долазе у Затвор за кратке казне

Објављено: 13.12.2018. 18:02 Аутор: Љ.Ј.

ПОСЈЕТЕ

КО ДОЛАЗИ ?

Осуђена и прекршајно кажњена лица могу посјетити чланови уже породице, адвокати, дипломатско - конзуларни представници, пријатељи, свештеници и други.
Члановима уже породице сматрају се родитељи, супружници, дјеца, браћа, сестре и тазбински сродник у првом степену сродства. У посјету могу доћи два пута мјесечно, државним и вјерским празницима.
Посјета се обавља у за то посебно одређеној просторији и уз потребан надзор припадника Сектора обезбјеђења када је то неопходно. Припадници Сектора обезбјеђења су на удаљености довољној да не могу чути разговор.
Осуђена И прекршајно кажњена лица у Затвору за кратке казне адвокати посјећују понедјељком и петком, у трајању до 60 минута.
Осуђено или прекршајно кажњено лице страни држављанин, лице без држављанства или избјеглица има право да га посјете, по одобрењу, конзуларни представник његове државе или државе која штити интересе тих држављана као и представник службене организације која штити интересе избјеглица.
Лице које руководи Затвором за кратке казне може, ако за то постоје оправдани разлози, одобрити ванредне посјете. У ванредне посјете могу доћи: чланови уже породице, чланови шире породице, пријатељи, другови, комшије... Посјете се обављају једном мјесечно – сриједом, од 10 до 14 часова.
Свештена лица осуђене на казну затвора и прекршајно кажњена лица у Затвору за кратке казне посјећују за вријеме вјерских празника по претходном договору са управом, као и на захтјев осуђеника. Осуђено лице које жели да га посјети свештено лице дужно је да то благовремено писмено затражи од управе.
Ако се осуђено или прекршајно кажњено лице и његов посјетилац грубо и непристојно понашају посјета ће бити прекинута.

КАДА ДОЛАЗИ ?

СУБОТА И НЕДЈЕЉА: Од 08 до 16 часова, у посјету осуђеним и прекршајно кажњеним лицима у Затвору за кратке казне долазе чланови уже породице, може доћи највише три лица у који број се маљољетници не урачунавају. Посјета може трајати до 2 часа.
ПОНЕДЕЉАК, ПЕТАК
Од 08 до 14 часова осуђена и прекршајно кажњена лица посјећују адвокати. Посјете могу да трају до сат времена.
УТОРАК, ЧЕТВРТАК
Од 08 до 14 часова осуђена и прекршајно кажњена лица посјећују нотари, представници невладиних организација И представници дипломатско- конзуларног представништва. Посјете могу да трају до сат времена. Ова посјета се може остварити уз предходну писану најаву затвореника.
СРИЈЕДА,
Од 10 до 14 часова осуђена и прекршајно кажњена лица посјећују у ванредним посјетама, једном мјесечно, чланови уже породице, чланови шире породице, пријатељи, другови, комшије... Посјете могу да трају до 30 минута. У ванредну посјету могу доћи највише два лица, из предходну писану најаву затвореника. 

ШТА ДОНОСИ ?

Осуђеним и прекршајно кажњеним лицима у оквиру редовне посјете ( субота, недјеља )може се донијети одјећа, обућа и постељина. 


ОБАВЕЗЕ

Посјетиоци осуђеним И прекршајно кажњеним лицима у Затвору за кратке казне, дужни су да се јаве на пријавницу ЗИКС-а гдје треба да пријаве кога желе да посјете. Службеници обезбјеђења обавиће идентификацију посјетиоца, претрес посјетиоца и ствари које уноси.
Пријава посјете понавља се и у Дежурној Затвора за кразке казне, гдје се врши поновна идентификација, претрес.и посјета се евидентира у картон посјета.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?