Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković u petak uručuje državnu nagradu „Petar Lubarda”

Objavljeno: 13.12.2018. 22:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uručiće sjutra, 14.12.2018. godine državnu nagradu „Petar Lubarda” za 2018. godinu likovnoj umjetnici Milki Delibašić

Svečanost povodom uručivanja nagrade i otvaranje istoimenog Likovnog salona, održaće se u Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju sa početkom u 12 časova. 

Izborom Milke Delibašić za laureata, prvi put od ustanovljavanja najprestižnije državne nagrade u oblasti likovne umjetnosti, ona se dodjeljuje umjetnici i to umjetnici mlađe generacije, za rad koji nije izveden u nekom od klasičnih umjetničkih medija.

Kako navodi Žiri u svom obrazloženju: “Video instalaciju 'Statičnost unutar prolaznosti vremena' čine tri simultane video projekcije. One manifestuju i znalačko i suptilno sinhronizovanje medija i ideje gdje blurovanje slike stvara atmosferični sfumato prevodeći sliku u fantazmatski prizor lišen diktata deskriptivnog, narativnog, simboličkog, aluzivnog, čitljivog”.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimak događaja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?