Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић у петак уручује државну награду „Петар Лубарда”

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић уручиће сјутра, 14.12.2018. године државну награду „Петар Лубарда” за 2018. годину ликовној умјетници Милки Делибашић

Свечаност поводом уручивања награде и отварање истоименог Ликовног салона, одржаће се у Црногорској галерији умјетности „Миодраг Дадо Ђурић“ на Цетињу са почетком у 12 часова. 

Избором Милке Делибашић за лауреата, први пут од установљавања најпрестижније државне награде у области ликовне умјетности, она се додјељује умјетници и то умјетници млађе генерације, за рад који није изведен у неком од класичних умјетничких медија.

Како наводи Жири у свом образложењу: “Видео инсталацију 'Статичност унутар пролазности времена' чине три симултане видео пројекције. Оне манифестују и зналачко и суптилно синхронизовање медија и идеје гдје блуровање слике ствара атмосферични сфумато преводећи слику у фантазматски призор лишен диктата дескриптивног, наративног, симболичког, алузивног, читљивог”.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимак догађаја.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?