Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan sastanak na temu unapređenja poslovnog okruženja i konkurentnosti privatnog sektora Crne Gore

Objavljeno: 13.12.2018. 20:21 Autor: Ministarstvo nauke
Inicijalni sastanak predstavnika Ministarstva nauke i Inovaciono-preduzetničkog centra “Tehnopolis” sa ekspertima konsultantske kuće L’Agence Francaise d’Expertise Technique Internationale, povodom početka implementacije projekta “Unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnosti privatnog sektora Crne Gore” održan je danas u Ministarstvu.

Ta konsultantska kuća je, u saradnji sa Business France i Bpifrance Financement SA iz Francuske, angažovana za pružanje direktne podrške prepoznatim ključnim akterima (ciljnim grupama) u domenu unapređenja poslovnog okruženja i konkurentnosti privatnog sektora u Crnoj Gori.

Učesnici sastanka su razgovarali na temu buduće saradnje u dijelu revizije i finalizacije Strategije pametne specijalnizacije (S3), kao i direktne podrške namijenjene Inovaciono-preduzetničkom centru “Tehnopolis” u pripremi specifikacije opreme za laboratorije i obuke kadra. U tom smislu, danas će biti upriličena i posjeta eksperata “Tehnopolisu” u Nikšiću.

Projekat je finansiran u okviru Godišnjeg akcionog programa IPA 2014 (CAP 2014) i trajaće 24 mjeseca. Njegovom realizacijom biće pružena direktna podrška državnim organima nadležnim za unapređenje konkurentnosti privrede Crne Gore - Ministarstvu ekonomije, Ministarstvu nauke, Inovaciono preduzetničkom centru “Tehnopolis”, kao i privatnom sektoru.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,66 miliona eura.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?