Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Objavljeno: 13.02.2019. 17:44 Autor: Lj.J

 

 

Crna Gora

ZAVOD ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA

Podgorica, 13.02.2019. godine

 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

U cilju objektivnog informisanja javnosti, a povodom teksta koji je dana 13.02.2019. godine, objavljen u DN Pobjeda, pod nazivom „Potukli se tjelohranitelji vođa „kavčana“ i „škaljaraca“, obavještavamo Vas sljedeće:  

 

Dana 12.02.2019. godine oko 13,00 časova u organizacionoj jedinici Zavoda, Istražni zatvor Podgorica došlo je do verbalnog konflikta između pritvorenika D. Ć. i pritvorenika S. J..

 

Do verbalnog konflikata između ovih pritvorenika je došlo u trenutku kada je pritvorenik D.Ć, koji je boravio na prostoru namijenjenom za šetnju br. 3 ostvario vizuelni kontakt sa pritvorenikom S.J. koji je prolazio kroz zajednički prolaz za prostora za šetnju broj 3 i 4.

 

Usljed pomenutog verbalnog konflikta, od strane prisutnih službenika obezbjeđenja koji su vršili nadzor nad pritvorenicima, šetnju na otvorenom prostoru ovim licima je bez odlaganja prekinuta.

 

Zbog navedenog odlučeno je da se raspored šetnji ovim pritvorenim licima promijeni kako bi se u budućem periodu onemogućio i vizuelni kontakt između ovih lica, radi preveniranja istih ili sličnih silučajeva, a ovim licima je u skladu sa pravilnikom od strane lica koje rukovodi zatvorom izrečena opomena.  

 

Ističemo da tom prilikom između ovih pritvorenih lica nije bilo, niti je moglo biti bilo koje vrste fizičkog kontakta, imajući u vidu da je prostor u kojem je ostvarivao pravo na šetnju pritvorenik D. Ć. bio zatvoren, prilikom prolaska pored istog i ulaska u krugu za šetnju broj 4 od strane pritvorenika S.J.

 

U cilju budućeg objektivnog informisanja javnosti, prije objavljivanja neprovjerenih saznanja u vezi lica lišenih slobode koja borave u Zavodu, smatramo neophodnim da predstavnici medija provjere svoja saznanja i informacije u komunikaciji sa nadležnima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a naročito imajući u vidu otvorenost Zavoda za saradnju sa medijima.

 

                                                         SLUŽBA ZA ODNOSE SE JAVNOŠĆU ZIKS-a

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?