Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Објављено: 13.02.2019. 17:44 Аутор: Љ.Ј

 

 

Црна Гора

ЗАВОД ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА

Подгорица, 13.02.2019. године

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

У циљу објективног информисања јавности, а поводом текста који је дана 13.02.2019. године, објављен у ДН Побједа, под називом „Потукли се тјелохранитељи вођа „кавчана“ и „шкаљараца“, обавјештавамо Вас сљедеће:  

 

Дана 12.02.2019. године око 13,00 часова у организационој јединици Завода, Истражни затвор Подгорица дошло је до вербалног конфликта између притвореника Д. Ћ. и притвореника С. Ј..

 

До вербалног конфликата између ових притвореника је дошло у тренутку када је притвореник Д.Ћ, који је боравио на простору намијењеном за шетњу бр. 3 остварио визуелни контакт са притвореником С.Ј. који је пролазио кроз заједнички пролаз за простора за шетњу број 3 и 4.

 

Усљед поменутог вербалног конфликта, од стране присутних службеника обезбјеђења који су вршили надзор над притвореницима, шетњу на отвореном простору овим лицима је без одлагања прекинута.

 

Због наведеног одлучено је да се распоред шетњи овим притвореним лицима промијени како би се у будућем периоду онемогућио и визуелни контакт између ових лица, ради превенирања истих или сличних силучајева, а овим лицима је у складу са правилником од стране лица које руководи затвором изречена опомена.  

 

Истичемо да том приликом између ових притворених лица није било, нити је могло бити било које врсте физичког контакта, имајући у виду да је простор у којем је остваривао право на шетњу притвореник Д. Ћ. био затворен, приликом проласка поред истог и уласка у кругу за шетњу број 4 од стране притвореника С.Ј.

 

У циљу будућег објективног информисања јавности, прије објављивања непровјерених сазнања у вези лица лишених слободе која бораве у Заводу, сматрамо неопходним да представници медија провјере своја сазнања и информације у комуникацији са надлежнима у Заводу за извршење кривичних санкција, а нарочито имајући у виду отвореност Завода за сарадњу са медијима.

 

                                                         СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ СЕ ЈАВНОШЋУ ЗИКС-а

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?