Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Protokol o readmisiji između Crne Gore i Grčke

Objavljeno: 07.03.2019. 21:01 Autor: MUP, Biro za odnose s javnošću

VIDEO: Potpisivanje Protokola između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Grčke o implementaciji Sporazuma između Crne Gore i Evropske zajednice o readmisiji - kadrovi


Danas su tokom zvanične posjete predsjednika Republike Grčke Prokopisa Pavlopoulosa našoj zemlji, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhudžić i ministar vanjskih poslova Republike Grčke Georgios Katrougalos potpisali Protokol između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Grčke o implementaciji Sporazuma između Crne Gore i Evropske zajednice o readmisiji (vraćanje i prihvatanje ) lica koja su bez dozvole boravka.

Protokolom su precizirani nadležni organi koji će biti zaduženi za implementaciju Protokola, granični prelazi na kojima će se vršiti vraćanje i prihvatanje lica, kao i procedura podnošenja i dostavljanja odgovora na zahtjeve za readmisiju i tranzit, propisan način i modaliteti transporta, povratka i tranzita uz eskort (pratnju), dodatna sredstva za dokazivanje državljanstva, kao i jezik komunikacije između nadležnih organa.

Podsjećamo, Akcionim planom za pregovaračko poglavlje 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost, kao jedna od obaveza, predviđeno je iniciranje pregovora s ciljem zaključivanja implementacionih protokola s državama članicama Evropske unije sa kojima Crna Gora nema potpisane protokole za implementaciju Sporazuma o readmisiji lica koja su bez dozvole boravka.

Vezani članci:

Saopštenje 30.04.2024.
Saopštenje 29.04.2024.
Saopštenje 26.04.2024.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?