Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Протокол о реадмисији између Црне Горе и Грчке

Објављено: 07.03.2019. 21:01 Аутор: МУП, Биро за односе с јавношћу

ВИДЕО: Потписивање Протокола између Владе Црне Горе и Владе Републике Грчке о имплементацији Споразума између Црне Горе и Европске заједнице о реадмисији - кадрови


Данас су током званичне посјете предсједника Републике Грчке Прокописа Павлопоулоса нашој земљи, министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухуџић и министар вањских послова Републике Грчке Георгиос Катроугалос потписали Протокол између Владе Црне Горе и Владе Републике Грчке о имплементацији Споразума између Црне Горе и Европске заједнице о реадмисији (враћање и прихватање ) лица која су без дозволе боравка.

Протоколом су прецизирани надлежни органи који ће бити задужени за имплементацију Протокола, гранични прелази на којима ће се вршити враћање и прихватање лица, као и процедура подношења и достављања одговора на захтјеве за реадмисију и транзит, прописан начин и модалитети транспорта, повратка и транзита уз ескорт (пратњу), додатна средства за доказивање држављанства, као и језик комуникације између надлежних органа.

Подсјећамо, Акционим планом за преговарачко поглавље 24 - Правда, слобода и безбједност, као једна од обавеза, предвиђено је иницирање преговора с циљем закључивања имплементационих протокола с државама чланицама Европске уније са којима Црна Гора нема потписане протоколе за имплементацију Споразума о реадмисији лица која су без дозволе боравка.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?