Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković azerbejdžanskim medijima: Ovdje sam da pospješim ekonomsku saradnju dviju prijateljskih država

Objavljeno: 25.06.2019. 18:01 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je u Bakuu azerbejdžanskim medijima da njegova višednevna posjeta i Poslovni forum Azerbejdžan – Crna Gora, koji je danas organizovan, imaju za cilj da podstaknu snažniju ekonomsku saradnju dviju prijateljskih država.

„Crna Gora i Azerbejdžan imaju veoma dobre i prijateljske odnose. Mi ne samo da smo prijatelji već smo i partneri i dobro se razumijemo kada su u pitanju nacionalni interesi. Naravno ti dobri međudržavni odnosi treba da budu oplemenjeni dobrom ekonomskom saradnjom. Moja posjeta Azerbejdžanu ima za cilj da pospješi ekonomsku saradnju dvije zemlje. Juče sam o tome razgovarao sa premijerom [Novruzom] Mamadovim“ – rekao je predsjednik Marković novinarima u pauzi Poslovnog foruma.

Premijer je rekao da postoji više sektora za moguće jačanje saradnje pri čemu je posebno naglasio energetiku, poljoprivredu i trgovinu i podsjetio da azerbejdžanski Azmont Investments stoji iza jedne od najvećih investicija u Crnu Goru – projekta Porto Novi vrijednog više od 900 miliona eura.

„Ja sam siguran da će ovo biti snažan podsticaj za uzajamnu ekonomsku saradnju na dobrobit jedne i druge zemlje i većeg kvaliteta života građana i Crne Gore i Azerbejdžana. Dakle, dobri politički odnosi i naše partnerstvo su snažan podsticaj za našu ekonomsku saradnju u budućnosti“ – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković azerbejdžanskim medijima za vrijeme Poslovnog foruma koji je okupio privrednike dviju država.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?