Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић азербејџанским медијима: Овдје сам да поспјешим економску сарадњу двију пријатељских држава

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић рекао је у Бакуу азербејџанским медијима да његова вишедневна посјета и Пословни форум Азербејџан – Црна Гора, који је данас организован, имају за циљ да подстакну снажнију економску сарадњу двију пријатељских држава.

„Црна Гора и Азербејџан имају веома добре и пријатељске односе. Ми не само да смо пријатељи већ смо и партнери и добро се разумијемо када су у питању национални интереси. Наравно ти добри међудржавни односи треба да буду оплемењени добром економском сарадњом. Моја посјета Азербејџану има за циљ да поспјеши економску сарадњу двије земље. Јуче сам о томе разговарао са премијером [Новрузом] Мамадовим“ – рекао је предсједник Марковић новинарима у паузи Пословног форума.

Премијер је рекао да постоји више сектора за могуће јачање сарадње при чему је посебно нагласио енергетику, пољопривреду и трговину и подсјетио да азербејџански Азмонт Инвестментс стоји иза једне од највећих инвестиција у Црну Гору – пројекта Порто Нови вриједног више од 900 милиона еура.

„Ја сам сигуран да ће ово бити снажан подстицај за узајамну економску сарадњу на добробит једне и друге земље и већег квалитета живота грађана и Црне Горе и Азербејџана. Дакле, добри политички односи и наше партнерство су снажан подстицај за нашу економску сарадњу у будућности“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић азербејџанским медијима за вријеме Пословног форума који је окупио привреднике двију држава.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?